Колумни

Виолета Петковска : ЛУДА БАНДА РЕКЕТАРСКА НЕ НОСИ ИНВЕСТИЦИИ, СЕГА БРУСИ ШАХТИ И КОВЕ НОВА ИСТОРИЈА

 

 

 

ЛУДА БАНДА РЕКЕТАРСКА НЕ НОСИ ИНВЕСТИЦИИ, СЕГА БРУСИ ШАХТИ И КОВЕ НОВА ИСТОРИЈА ПРЕКУ ТАБЛИ НА КОИ ИЗВЕСТУВА ЗА НОВАТА ГМО РЕКЕТАРСКА ИСТОРИЈА. ПАТЕМ, ГО ПРИЗНАА ТОЛКУ ОСПОРУВАНИОТ ПРОЕКТ 2014

 

Глупости , читам сме биле на 18 место по дирекни странски инвестиции. Пад кој се случил за овие две години под владение на нелегално дојдениве на власт. Па, овие теми се за нормални држави.. Како да не ви е јасно дека овој зол предавник дојде купен за пари да ја уништи Македонија со душманите злобни и крвави Хан, Могерини, Жбогар, Хојтје, Меркел, Бејли и разулавената рекет-банда! Смешно е да се очекува од подпросечен ум, злобен, сељачки манири и осветољубив, алчен за пари и углед да се очекува да придонесува за странски инвестиции кога целиот фокус му е да бруси шахти и да кове табли со лаги за да им угоди на грчиштата и татарите, а дома на Али и разбојниците! Се што се сети да инвестира во Македонија , се некакви казни за народот и забрани. Спроведување на фашизам и диктатура,и ништо повеќе од мрак. А вика сме блескале, е ако ваквиот пад за две години е блесок, тогаш како навистина изгледа блесокот за овие! Нема за народот раст на економија, носење инвеститори, нема убав живот и уживање во својата татковина. Тоа е само за нив загарантирано и резервирано од почеток до ден денешен. Па тој цела година не можел да сфати дека е на комично мајтапење од руските комичари, вие очекувате да има идеја како да привлече странски инвестиции.Бог да чува и да брани. Еднаш напишав: Човечево го работи она што најдобро го знае. Трикратен аболиран криминалец единствено знае да краде и да изнајде модус вивенди како да дојде до милиони.Во случајов, бидејки ја спомнав алчноста и зависта, тој и не може да трпи побогати од него и се дрзна преку рекет да стане најбогатиот црпнат од Бога, црпко муртински! Абре, шок, шокови и неверување! Како што сам рече… До каде забегаа, Заев ќе го сменел името, ајде мајкатаа! Наумил тој да биде најбогатиот по секоја цена, па, си најде како. Прво им најде на бизнисмените за што да ги обвини или на оние на кои не можел да им најде некаква грешка, преку норт-ТВ-мракот новинарчиња им ширеше афери од најдолен вид, за швалерки и незнам каков блуд за да има причина да ги уценува со рекет. И вие ми пишувате за инвестиции.Кој да ги донесе, како. Самка, Љубе Бошковски, Амди Бајрам, Димитрив ли, кога не стивна со потпишување договори со соседите ни за наше уништување! Неговите инвеститори се сите оние кои му инвестираа сценарио по кое работи сеуште и ја уништува Македонија. Завршната фаза е пописот и мигрантите и затоа рекетот се откри во лошо време за “инвесгиторите” од надвор, ги затече и сега го одолговлекуваат пригонот на рекетарите и на Заев, а по сите домашни и светски закони и права до сега најмалку што требаше да се види е да има повеќемина притворени, барем од првата рекетарска клапа Кики, Фрики, Лики, Коки, Каки, Злики, а Заев да даде неотпивиклива оставка без разлика дали е соучесник или не.А, се води кон тоа дека мозокот на рекетот! Прв чекор требаше да му биде оставката заради тешките рекетарски акции на владини функционери и останати, а најмногу како што рече и самиот, еден педер да ја држи цела влада и судство во рака и да се случи рушење на владата заради овој криминал, незабележан децениски наназад на Балканот и пошироко! Е, заради тоа оние подли хиени и чакали го пролонгираат времето за оставка на Заев и паѓање на владта.. Недоветниов треба да до работи од сценариото за бришење на се македонско. Ете, и Гоце го украдоа пред некој ден, се собраа татарите и северџаните да разговараат и преговараат чиј е Гоце.. А, Гоце е Апостол и божји син кој и припаѓа на Македонија. Ако, пишувајте си само вие и радувајте се татарчиња клети дека е Гоце бугар, хартијата трпи се. На украденото Бог ќе ви суди и ќе ви пресуди, неговата ќе биде последна. Против Бога не може никој, ако ги клекнавте душманите Заев, Шекеринска и Димитров за да ви го продаде великанот. Бог не клекнува пред никој, тој ќе ве клекне вас! Така да, Македонија е поробена држава. Во Македонија не функционира правдата за рекетарската мафија и мафијата на власт. Законите важат само за оние кутри баби кои продават лешници и чај на пазарите, партиски вработени инспекторчиња прво почнуваат законот да го спроведуваат на бабите, па, им ги шутираат чајот и семките безмилисно и им пишуваат казни од 200 евра, е тоа драги мои! За сега единствено важно е оваа предавничка стихија да падне, а се води кон тоа, сами се рушат и ќе се срушат. Брисел нерадо гледа на овој хаос, но, ќе мора да доживее крах преку паѓање на муртинската поплава која носи се пред себе, да сопре со предавствата и да ја снема, а потоа се според закон и божја правда да им се суди и пресуди.Меѓувреме ќе коваат планови да ги спасуваат, ама не ќе има место во светот кај што ќе можат да се сокријат. Ќе истрпиме уште малку до нивното конечно паѓање, е тогаш зборете ми за инвестиции, економија, права, закони, живот за сите и конечно Македонија да почне слободно да диши! А, до тогаш бидете будни чувари на нашата една и единствена татковина,вредна да постои во вечни времиња! И затоа,не смееме да се откажеме ниту од себе,ниту од Македонија,ние ќе победиме,си го знаете тоа,нели!!

Related posts

Leave a Comment