Колумни

Виолета Петковска : Лудиот се само прогласи за премиер единствено да ја претвори Македонија во плантажа на марихуана

 

За текстов ме инспирира говорот на српскиот претседател Вучич, кој Заев и неговите предавства и водење на надворешните политики и дома, ги зема како невиден лош пример, со ветување дека тоа во својата држава никогаш нема да го дозволи ДОДЕКА Е ЖИВ! Мешање во уредувањето на државата и поклоничко однесување кон барањата на странските држави! За разлика од Заев кој се даде и продаде и дозволи странците да му ја поробат и уништат државата! Се мислам што да напишам додека го слушам говорот на Вучич.. Не постојат доволно грди збориви со кои би го искажала срамот во кој сите ние живееме предизвикан од еден предавник кој Македонија ја присвои како лична своина и тргува со неа и служи како пример за предавник, крвав предавник на народот и Македонија во регионот и поширокото! А, тој се фали со тоа, се гордее со титулата која сам си ја додели. Прв премиер кој се осмелил и го сменил името, кој ја фалсификува историјата, го избриша идентитетот на македонците и го замени со коси црти. Ги бруси и брише симболите поклонички клекнува пред желбите на Грција, да не постоиме. Гоце Делчев кукавички им го предаде на татарите како бугарин. Му плукна на македонскиот јазик и го изедначи како еднакво важен со јазикот на малцинството кое гравитира во Македонија со само 15%-тна бројност! Лудиот се само прогласи за премиер единствено да ја претвори Македонија со плантажи на марихуана и како картел бос на рекетарска мафија, ете за тоа дојде да ја држи во ропство Македонија, а сите што на ова ќе се пожалат, бидејки тој ги управува и се е под негова директна и тотална управа судивите, полицијата и војската. Им изрекува и применува фашистички мерки и методи на казни по свој избор, а обично ги бира осветиљубиво нај бруталните казни. Прво долго измачување со долги притвори, претепување во ќелиите и на крај осуда со брутално најдолги затворски казни за македонците. А, албанската мафија и монструмите ги ослободува и со нив соработува! Мислеше дека ќе се опере преку Боки Тредичи и Кичеец, а тој ќе остане чист и свитата од инволвирани политичари и само ќе дипли евра пренесувани во лујвитонката, ама.. Не го предвиде будното око на светот, поточно на јунакот италијанец дописник во “ЛаВерита” кој сега со сите докази ја држи во раце рекетарската дружина и будно ја следи истрагата на Русковска која и самата е вмешана во рекетот, прво со премолчување на пријавата за рекет уште лани, а второ со ,, судење,, на обвинетите бизнисмени кои рекетот кој им бил изнудуван како го исплаќале, така Русковска и Катица Јаневска ги ослободувала од притвори и ги поништувала доказите (или ветувале уништување на доказите, пример со поплавата во СЈО) за обвиненијата. Значи, за се ова да се издејствува потребна била соработка од повеќе обвинители и судии кои за возврат биле добро подмитени со по замашна сума на пари. Човекот кој прв го обзнани рекетот преку доказ со снимки, сега мудро следи како тече истрагата и со тоа не им дава можност за манипулација и намера да се спасуваат, бидејки на секој лажен исказ тој во своите раце има контра доказ кој вети дека одма ќе го обзнани во јавноста. Синојка беше повикана на распит Ременски, пратеник во северџанскиот сточен пазар за нив, а поранешен храм на законите и правата за Макединците. И ја слушнавме првата искажана лага искажана од устата на повиканата пратеничка која рече.. Тредичи го познавала само од ТВ, а таа лага потоа беше подкрепена со контра доказ на многубројни слики од нејзиниот албум каде што е сликана со Б13. Од оваа луда власт, а уште по луд премиер кој служи за подсмев и пример каков што не забележал светот и не памти Македонија, допрва ќе ги живееме последиците!Но, нејсе, само да паднат се ќе вратиме назад, се! Правдата е бавна и Русковска е бавна, ама таа полека, но, сигурно сите ќе ги стаса! И сите ќе ја почувствуваат мрачната ќелија, простор во кој едвам се диши,немата тишина во просторот и гласната совест со која таму ќе се соочувате и таму ќе ви текне на сите за злото кое го направивте и ќе посакате во замена на сите функции, пари, моќ и привелегии, се ќе дадете само да бидете ослободени! А, реалноста ќе ви рече дека од казната бегање нема, таму ќе бидете до крај затворени за сите предавста, лаги, грабежи и рекети!

Виолета Петковска

Related posts

Leave a Comment