Колумни

ВИОЛЕТА ПЕТКОВСКА : МИЦКО, “ВОЈВОДАТА” НА ГАНДИЕВИТЕ НЕНАСИЛНИ ВОСТАНИЈА

Мицкоски во Ташмаруништа, Николоски во Крушево, Ѓорчев во Пелинце ...

Читам, фалби колку бил ФИН Мицко. “Војводата” на ГАНДИЕВИТЕ НЕНАСИЛНИ ВОСТАНИЈА и
манекенските парадирања, кои ги,, КРЕВАШЕ,, секогаш доволно одалечен од местото на УБИВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ!

Ептен фин, писмен, а како најнеписмен им испраќаше ишерети на неофашистите кои со канџите за врат не држат додека ни кинат парче по парче од слободата и унитарноста!

На шутот селски катализатор во сценариото – УБИТЕ ЈА МАКЕДОНИЈА, ТАКА САКА ГРЦИЈА И ОСТАЛА ГЛОБАЛОФАШИСТИЧКА БАГРА ОКОЛУ НАС, КАЛЕТО И ВО ЕУ!

Како убава мома, ама необразувана, па, сака да гради кариера, ама, преку кревет, е тоа е лицемерниит Мицко, кој ниту со гандиевите ненасилни паради, ни со пенкало – демократски не успеа да се избори за победа, веќе на трет изборен процес!

Дали ќе му биде јасно дека со проституирање со дип-шитовците ги изгуби гласовите и довербата од Македонците?!

Дали ќе му дојде од газот во главата дека Македонците се неговиот почеток и крај, темелот, базата за секој негов напредок, слава и македонски војвода (каков што сака да да се пласира преку перфидни игри и лаги) , дека само Македонците даваат и одземаат титули и слава.!

Ама, “лидер” со гомно карактер не го сфаќа ова, бидејки околу себе собрал исто такви гомна кои му викаат, браво војводо, суперс си и, писмен си, многу си добар, не те даваме, кај ќе најдене ваков потрчко и подлизурко, ти можеш, ние сме со тебе и одвај чекаме власт,моќ, привилегии, преку патни трошици богатења, чорба за пеевче, тендери, туристички прошетки по светот.!!
И што ли уште не, што носи власта!

Нека си стооо, северна је наша судбина, нека има кешарица, а име ко име, кое и да е нека има само, па дури и северна да е, што му смета на граЏанството самонаречено ПАТРИОТСКО КРИЛО!

Паре су скупе, кој ти гледа име, идентитет и историја, тоа се прикаски за небањатите, ние сме ИЗНЕДРЕНИ БРИСЕРКОВЦИ, ЕЛИТАТА НА ИДНИНАТА!

… И продолжуваат хвалоспевите од клиентелата ццрсти прилепена кон финиот Мицко!

Супер си, нека продолжи Хан да ти заблагодарува за конструктивноста, Брнз ќе ти дава насоки, она знае како до привилегии ако си послушен, ти само биди фин, образуван, и често менувај панталони да не ти се гледаат искинати колениците од постојано коленичење и што ни фали што ќе си се викаме по дома Македонија, а за надвор нека не викаат како сакаат.

Е, сега и во устав сме северна, да, ама па, Еу богатењето не е мала работа и НАТО да те брани, Еу да те рани.

Затоа, толку брзо истрчавме и експресно ја потпишавме ратификацијата за членство во НАТО.

Си изгласаме закон во ИЕ 6 и 7 да изгубиме, а рамкивните да се удвостручат, тростручат итн, ете, нека види Аљи колку сме фини и од нас нека им бидат таму 17 мандати, за нас и не е така страшно, ние си научивме да си губиме од,, финоќа,,.. Или од глупоќа, нешто има!

Сега на овие од “Еуростандард-банк” и во економската Апокалипса од септември која само што не не’ покрила, НАТО со авиони ќе ни пушта пари од небо, да ни помогне.

Нели , “богатство за име” беше паролата, а Мицко е фин, убаво облечен, со часивник на раката вреден колку 60 квадрата стан во Карпош, спортски граден, му тече интелект од уши, има аристократско држење, ама лигаво говорење, обожава пресови, склон кон аплаузи од душмански здружената глобалофашистичка каста и затоа и тој побрза да ја потпише ратификацијата за членство во НАТО.

Па, тогаш, зошто го лажеше народот во предизборната кампања дека ќе ја крева економијата, ќе го врати двојниот данок и акцизата и бла, блаа, блаа??

Нели, со самото влегување во НАТО и Еу веќе сме богати до крова економски и финансиски, а??

Е, море дволично префинето мало бедно човече , т. н. Даскалче, НИ ЈА УНИШТИ ДРЖАВА, БЕЗ ОКО ДА ТИ ТРЕПНЕ!

И дефинитивно ни е јасно, губеше намерно за да не постоиме, ако беше обратно, од купишта нерегуларности и фингирања на изборите, ти поднесе одвај два приговора кои и тие ти ги одбија, а ти, ниту да мкнеш или не дај Боже да повикаш на ВОСТАНИЕ без одење дома, до конечно ослободување на Македонија!

Со ваква криминална власт, со предавства, понижување и одземање на се македонско – ДА НЕ МОЖЕШ ДА ПОБЕДИШ НА ИЗБОРИ!
Е, навистина си бил многу “фин” или ЕВНУХ на вистинската револуција и одбрана на својот народ и држава!

Седи сега уште во последна клупа и учи од Аљи, мудриот стар, вечен политичар, твојот идол со идеја да ти ја расплаче мајката и да ти ја одземе државата, додека ти трчкаш од Кале до Брисел и од Брисел у фину лепу материну!!

Абе, војвода со тапија!

Виолета Петковска

Фотографија на Violeta Petkovska.

Related posts

Leave a Comment