Колумни

ВИОЛЕТА ПЕТКОВСКА : НИ ДАТУМ НИ БУТУР, СЕГА БАРЕМ Е КРИСТАЛНО ЈАСНО ДЕКА ПРЕСПАНСКИОТ БЕШЕ ДОГОВОР МЕЃУ ДВАЈЦА ТРОЈЦА ВО ЧЕТИРИ ОЧИ!

 

НИ ДАТУМ НИ БУТУР. СЕГА БАРЕМ Е КРИСТАЛНО ЈАСНО ДЕКА ПРЕСПАНСКИОТ БЕШЕ ДОГОВОР МЕЃУ ДВАЈЦА ТРОЈЦА ВО ЧЕТИРИ ОЧИ! БИДЕЈКИ, АКО БЕШЕ ВОЉА НА МНОЗИНСКИОТ НАРОД, ВАКВИОТ ДОГОВОР ЗА ТОТАЛНО ИДЕНТИТЕТСКО БРИШЕЊЕ НА ЕДЕН ДРЕВЕН НАРОД ЌЕ БЕШЕ ПОТКРЕПЕН СО БАРАЊЕ НА НИЗА ГАРАНЦИИ ОД СТРАНА НА СИТЕ КОУ НИ ГО УСЛОВУВАА ЧЛЕНСТВОТО ВО ЕУ СО ПРОМЕНА НА ИМЕТО! ПОСЛЕ ЦЕЛOСНОТО НАШЕ ОБЕЗЛИЧУВАЊЕ ДА ДОБИЕМЕ ДАТУМ ЗА БРЗО ЗАЧЛЕНУВАЊЕ ВО ЈАТОТО НА ЕУ ДРЖАВИТЕ! ИСТО ТАКА! СЕГА Е УШТЕ ПОЈАСНО ЗОШТО ИМ СЛУГУВАА НА БУГАРИТЕ СО ПОТПИШУВАЊЕ НА СРАМНИТЕ ДОГОВОРИ КОИ СЕУШТЕ НЕ ГИ СОПИРААТ АПЕТИТИТЕ КОН НАШАТА ИСТОРИСКА ВИСТИНА И БАРААТ ПОИСТОВЕТУВАЊЕ СО НИВНАТА ОКУПАТОРСКА И ФАШИСТЧКА ИСТОРИЈА КОН МАКЕДОНИЈА!

Покрај сите отстапки и промени со се потпишани договори.! Значи и двојазичноста беше услов за ДАТУМО ! Дека е Гоце бугарин и тоа ли беше услов за ДАТУМО. Да се тргне АСНОМ од уставот и тоа ли беше услов за ДАТУМО! Рекет, Криминали, Тендери, Непотизам, Убиства, Марихуана, Патувања на државна сметка, неправедно доделени грантови, Брусење, Забрана на мкд симболи, Недостаток на лекови, Безимена полиција и војска, Мобинг во секоја пора на општеството на вработените Македонци, Лажење, Затварање од освета ,Лажни ветувања за се, Прикривање пистрага за рекет на функционери, Не осудување при злоупотреба на партиска припадност. Итн… Итн….. Се ова значеше ли како услов за ДАТУМО?! ×***×…. Е, сево ова е вистинската слика на Зоран Заев, зошто направи државен удар и се устоличи во власта! ×***×А истите овие факти погоре набројани се одговор, зошто, не го доби ДАТУМО!! Можда и на Буљаш(Бујар) Османи еднаш ќе му текне дека не може да се добие секогаш се со НАСИЛСТВО и УЦЕНИ … Веќе не можете да тероризирате со ДВОЈАЗИЧНОСТА, законот ви го прогласи Венецијанска како нефункционален да се воведе покрај веќе постоечки еден државен јазик – македонскиот!! Со тоа, од сега ќе научите сите и Буљаш (Бујар) ќе научи да ја почитувате државата Македонија која ви оставила простор да ја градите и креирате, а не да ја тероризирате и уценувата, не да ја крадете и да немате обврски и должности и постојано да барате права .. И на крај, за да продолжите да ги живеете со уцена стекнатите права ќе морате да бидете изложени на попис! И само така вистински ќе можете од сега да барате права, само во рамките на процентот од пописот како малцинска заедница во државата Македонија! А, и ова.. Мафијата паѓа, готова е.. Така да повикот на Мицко за протести е само кревање галама и драмење за глас повеќе на избори! ПРОЧИТАНИ СТЕ СИТЕ, КАКО ДОМА ТАКА И ВО ЕУ И ВО СВЕТОТ! Единствено го повикувам народот, бедемот на татковината да се самопочитува и вреднува најмногу од било кога до сега.. Го имаме најцврстиот адут во раце _темелот за одбрана, референдумот од 30 Септември и со него ќе се спасуваме. Не ни требаат шалабајзери политиканти, слуги на бриселската мафија. Ни треба ум и мудрост, дека, ако треба и сами ќе ја срушиме власта и ќе го запоседнеме собранието.. Бидејки и така се вика – НАРОДНО СОБРАНИЕ. Не е Мицково! Ниту е Заево …. НАШЕ Е!

Виолета Петковска

Related posts

Leave a Comment