Колумни

Виолета Петковска : Црпко наш, голем маж! Фати глувче за опаш!

 

Епа, зајко бее, пред да се нафатиш Македонија да ја превземеш како твоја прчија, да ја тргуваш и да изиграваш моќ повеќе од Бог.. Требаше да си ја прашаш мајка ти дали имаш доволно ум да се вплеткаш во тргувањето на Македонија и во рекетарските води! И, сега?! Со IQ31 рекетар се станува, да, ама тешко се оправдуваат постапките и грешките во чекори! Рече, ти си го пријавил рекетот – прв! А, во исказот пред судија Камчев изјавува – Јас го пријавив повеќемесечното рекетирање кон мене од кланот набројан во документите при исказот! Русковска денес го потврди написот во порталот што го објави ИНФОМАКС за исказот од Камчев, дека е веродостоен! И, сега.. Како ќе се вадиш бе, црпле едно душманче! Пак ќе бараш од Стево-црево аболиција, четврта по ред! Па до кога брее, исаф малку! А, и за ова светот веќе ви се смее и ве дозна, зарем ќе имаш смелост да бараш аболиција. Ај, нас, народот не правите улави и безначајни, ама не можете и светската јавност, не можете против ,, Ла Верита”! Не можете против експертската светска фела која ги застапува меѓународните човекови права! Они не паѓаат на прикаската – Ме црпна Господ од муртинската нива да ја просветлам Македонија! Не, нее.. Душо мила муртинска, напатена! Ќе си одговараш и за тоа време ќе си бидеш во притвор, на безбедно! Оти многу скокаш кога си во тесно, одма си нервозен, навредуваш се живо околу тебе, влијаеш со уцена кон сведоците, се закануваш и почнуваат да ти штракаат очите.! А, можеш и да киднеш.! Од лифт во подрум и право во гепек па преку граница! Проф-Росоклија синојка напиша текст каде објаснува за појавата фаќање сеир или ситење на туѓа мака и страдање и тоа го објасни со висткнсми назив на описот кое сега не го запамтив! И јас, накратко му објаснив, вака! Дека сме изморени веќе од понижување и одземање на се македонско. Дека ги молевме сите во врвот да не не” продаваат, да не ни го менуваат името..Пишувавме, протестиравме, молевме, поднесувавме кривични пријави итн.. Дека Бог е повеќе од нив пратеничиња-душманчиња и министри и останати поддржувачи.Дека тој ќе им суди и пресуди! Ништо од сето ова не допираше до нив, си рекетираа и не бришеа како народ, сега и по шахти и по известувачки табли каде ја менуваат вистината за одредени историски фигури, настани и дејствија! И на крај! Дека, ние народот сме во војна со фашистичкиот режим и криминалци, дека не се ситиме, туку во секој еден обвинет и притворен гледаме добиена битка од нашата војна за ослободување од ропството и тиранијата, дирекно диктирана од Заев и неговото IQ33!!

 

Виолета Петковска

 

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!