Свет

ВЛАДИМИР ЕВСЕЕВ: РУСИЈА НА СУРОВ НАЧИН ЌЕ ИМ ОБЈАСНИ НА ПОЛСКИТЕ ПЛАТЕНИЦИ ШТО Е ПЕКОЛ!

РУСИЈА НА СУРОВ НАЧИН ЌЕ ИМ ОБЈАСНИ НА ПОЛСКИТЕ БАТАЛИОНИ ЗА СИРЕНИ ШТО ПОКОЛО!  Воен експерт го осуди свесниот потег на Западот - ги праќаат во КЛАНИНА

 

Како дел од специјалната воена операција во Украина, руската армија продолжува да ги ослободува териториите на Народните републики Доњецк и Луганск од вооружените сили на Украина и нацистите во служба на режимот во Киев. Неодамнешните успеси на руските вооружени сили во подножјето Свитлодар и во правец на Лиман во голема мера ги вознемирија западните ментори на актуелната украинска влада.

Тие почнаа да сфаќаат дека бројните пратки со оружје од САД и европските земји не се во можност да ја променат ситуацијата на бојното поле.

Во коментар за Ukraina.ru, воениот експерт Володимир Евсеев ја поддржа реториката на многу негови колеги. Тој е апсолутно убеден дека настаните што се случуваат денес во Донбас претставуваат конфликт меѓу Русија и колективниот Запад.

Порано или подоцна, овие другите ќе треба да платат за животите на своите војници. И, очигледно, Полска ќе биде првата што ќе научи таква лекција , која, според некои извештаи, испратила 1.500 платеници да ја зајакне одбраната на Авдиевка.

„Јасно е дека ништо не одлучија сами. Погледнете какво оружје имаат. Се возат во оклопни транспортери. Никој веќе не се бори на оклопни транспортери. Првата линија се води исклучиво на борбени возила на пешадија. Ги праќаат во кланица, но се верува дека наводно помагаат“, рече Евсејев.

Инаку, платеници на територијата на Украина речиси од првите денови учествуваат во воените дејствија. Во исто време, тие не ги играат улогите што ги очекуваа.

Според експертите, странците најмногу верувале дека ќе извршуваат специјални задачи далеку од фронтот или ќе вршат диверзантско-извидувачки активности.

Сепак, се покажа дека не е така, Киев ги фрла во пеколот, каде масовно умираат. Истата судбина ги чека и Полјаците кои неодамна пристигнаа во Украина.

 

Related posts

Leave a Comment