Свет

Владимир Путин : Рускиот развој како и рускиот медицински систем, постојано ја покажуваат својата ефективност

По повод моменталната состојба во борбата со корона вирусот, на социјалните медиуми се обрати претседателот на руската федерација, Владимир Путин

Борбата продолжува.
Русија почна да тестира два вида лекови за коронавирус.

. Ниското ниво на смрт на луѓето од вирусот во Русија го докажува тоа.

Покрај тоа, сега секој жител на Русија може да се тестира за вирусот без да ја напушти куќата – специјалисти ќе дојдат во вашата куќа.
Самоизолацијата на рускиот народ, економските мерки што владата ги предложи и координира, работата на властите – сето тоа спречи ширење на вирусот. Владимир Путин рече дека регионите не треба да ги надминуваат границите и да претеруваат со рестриктивните мерки. Слободата на движење треба да се ограничи само онаму каде што заканата од инфекција е голема.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!