Свет

ВЛАДИМИР СОЛОВЈЕВ: ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈАТА СЛЕДИ ГЛАД И ВОЈНА ОД НЕВИДЕНИ РАЗМЕРИ

Рускиот новинар Владимир Соловјов наведе три можни причини за избувнувањето на Третата светска војна.

„Да не ги игнорираме предизвиците што ги носи епидемиолошката ситуација. Што доаѓа по епидемијата? Глад. А по гладот ​​следи војната. Сè ќе биде во динамична рамнотежа кога ќе започнат војните меѓу земјите за чиста вода, енергија и храна. Сите ние се враќаме.“ ако сакате, кон примитивни инстинкти“, изјави Соловјев.

Од друга страна, поранешниот пратеник на Врховната рада, Евгениј Мураев, е убеден дека САД и Русија нема да дозволат да започнат непријателства од големи размери.

Related posts

Leave a Comment