Колумни

Владимир Трајковски: По СДСМ И ВМРО ДПМНЕ и Синодот на МПЦ се впушти во Анти Руската Хистерија

За нештата околу Русофобијата и Словенофобијата во Македонија да станат појасни!

Се повторува 2015 година кога предавничките политички елити од ДПНЕ И СДС ја одбија подадената рака на Русија за стратешко партнерство од кое ќе имавме енормен бенефит.

На Хорхе соросоидот му беше понудена поддршка од Владимир Путин околу зачувувањето на името на државата во обединетите нациии, како и гарант околу територијалниот интегритет на Македонија.За понудениот гасовод и да не зборувам, ќе ни ја зајакнеше економијата до степен да денес бидеме клучен играч на балканот.

Место сето ова, предавниците од двете најголеми партии избраа партнерство со оние кои ни го сменија името, историјата, ни го урнисаа суверенитетот и не доведоа до економски колапс.
2022, приказната се повторува, само што сега активно се вклучи и таканаречената црква.
Оркестрирано и синхронизирано со квинслиншките политичари плукаат по подадената рака од руската православна црква која изврши огромно влијание врз СПЦ околу издавањето Томос за афтокефалност на МПЦ.
Лудило!
-Прифаќаат само томос од Фанар по цена на бришење на името Македонска православна црква.
По важно им било канонско единство со гркојазичните кои се едвам 10 проценти од православниот свет, а се откажуваат од православните словенски браќа кои ниту име ниту идентитет не ни спорат.
Валканите работи излегуваат на виделина, сега се потврдуваат сомнежите дека малтене целиот синод на МПЦ, на чело со поглаварот е агентура на грчката црква и грчките тајни служби како што рече Мирка Велиновска пред десетина дена.
За Дпне Халкидики и за СДС на Заев со грчки пасош е повеќе од јасно дека оддамна се во скутот на модерните андарти кои ни го реинкарнираа Каравангелис во ликот и делото на џуџето од Бигорски.
Работата е пресериозна, или тие или ние!!!
На планетава, а и во Македонија нема место за соживот помеѓу одродените мрзители на сопствениот Род(верни слуги на атлантистите) и Родољубите кои се трудат да го вратат светот онаму каде што треба да биде во прегратка на семејните и традиционални вредности, каде што човекот е суверен.
Во војна сме!!!!
Кој не го гледа ова, слеп при очи е!!!

прилог: извадоци од порталот Религија.мк, трибун на синодот на МПЦ.

Можно е да е слика од 1 лице и текст кој вели „Religija.mk вести анализа интервуу почетна вести послушност KoMEHTAP европа BePA руската црква пo TEPKOT репортажа руската политичка теологија окупира епархии на молитвеник информации кои откажаа најнови архиепископот стефан вима: единствено патријаршија порфириј препорачал мпц- избере име 05/06/2022 европа архиепископот стефан стигна градот ловенски ерусалим 05/06/2022 тенката линија дел синодот 05/06/2022 8 koja гази мпц-оа 04/06/2022 уредник 20 руската црква по теркот на руската apmиja, окупира епархии на упц-мп кои и откажаа послушност порфириј му врачи TOMOO на 05/06/2022 танјуг: спцк врачи TOMOC мпц-оа автокефалност 005/06/2022 20 начитани повеке порфириј му врачи TOMOC на стефан“
Можно е да е слика од 1 лице и текст
Можно е да е слика од текст
Нема опис за фотографијата.
Владимир Трајковски
Можно е да е слика од еден или повеќемина и луѓе што стојат

Related posts

Leave a Comment