Македонија

Вмро Дпмне ја прифати придавката Северна за нашата држава?!


На англиската верзија на Википедија во делот за Вмро Дпмне од денес место MACEDONIA стои NORTH MACEDONIA.Дали е ова преќутно прифаќање на насила наметнатото име на нашата држава од страна на Дпмне?

Социјалните мрежи горат од дебати во врска со овој скандал,еве еден интересен статус :

дебата која се води на твитер, #дпне САМИ СЕБЕ СЕ ПИШАЛЕ NORTH MACEDONIA на ВИКИПЕДИЈА.
Кај #сдс СТОИ САМО СКОПЈЕ.
Прашања:
1. како ќе враќаат име Република Македонија кога сами себе се пишуваат Северна?
2. Дали и за на Википедија им требаат 80 пратеници плус Бадинтер?
3. Зошто се СВЕТСКИ ПРЕДАВНИЦИ на Македонизмот и сеуште го користат светото име ВМРО во името?

Related posts

Leave a Comment