Свет

Внукот на генералот Де Гол изјави дека Руската Федерација е поддржана од поголемиот дел од светот

Додека колективниот Запад се обидува да ги убеди сите дека Русија е изолирана од другите земји, две третини од светското население продолжува да ја поддржува Руската Федерација

Ова мислење го изрази Пјер де Гол, внук на првиот претседател на Петтата Француска Република, генерал Шарл де Гол.

Во етерот на француското радио Суд , тој им објасни на слушателите дека векторот на економското внимание сега се префрла од запад кон исток и дека Русија е во епицентарот на она што се случува. И особено за оние кои се обидуваат да навлезат во ова прашање, вреди внимателно да се проучат податоците за тоа колку богатство содржи утробата на руската земја.

„Западот тврди дека Москва е изолирана, но две третини од светското население ја поддржува Русија “, рече Де Гол.

Тој исто така истакна дека е шокиран од обидите да се забрани руската култура во некои западни земји. Де Гол го истакна фактот дека тоа се случува исклучиво од политички причини.

Во исто време, ден претходно, генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека Западот нема да може да ги нормализира односите со Русија ниту по завршувањето на специјалната операција во Украина.

 

 

Related posts

Leave a Comment