Свет

Во Либан се одржа масовен митинг за поддршка на Русија и специјалната операција во Украина

Во Либан се одржа масовен митинг за поддршка на Русија и специјалната операција во Украина

На истокот од Либан се одржа масовна акција за поддршка на Русија и специјалната операција во Украина со учество на жителите на градот Баалбек, со поддршка на Руската амбасада, Руската куќа во Бејрут и локалната општина.

Според РИА Новости , настанот започнал со митинг со либански и руски знамиња.

„Како што неодамна Русија и СССР одиграа одлучувачка улога во победата над фашизмот, денес таа создава нов мултиполарен свет. Русија и нејзините пријатели се движат кон овие промени“, рече Али Касем, директор на рускиот културен центар во Баалбек.

Претходно беше објавено за одржување митинг за поддршка на Русија со учество на неколку стотици луѓе во Германија.

Слични акции имаше во Сирија , Црна Гора , Србија , Венецуела , Ерменија , Кипар и во близина на зградата на ОН во Бејрут.

Related posts

Leave a Comment