Политика

Во Скопје одржан собир за поддршка на Рускиот братски народ!

Под мотото северна ви е непријателот, Македонецот ви е брат, денес се одржа собор за поддршка на Рускиот народ, пред Руската амбасада во Скопје.

Пред околу 200 учесници, говореа професорот Стефан Влахов Мицов, Зоран Јованчев,Томче Ширков, Виолета Петковска и други.

Собирот беше организиран од политичката партија Родина Македонија, а на него земаа учество преставници од повеќе вон парламентарни партии и здруженија на гражани како и голем број на поединци

Доминираа паролите стоп за фашизмот, не за дискриминација на Руската култура и Мајдан е еднаков на шарената револуција организирани од ЦИА, во Укјраина и Македонија.

На почетокот на собирот беше оддадена почит кон жртвите од Донбас(14000) убиени од страна на украинските про нацистички паравоени формации во содејство со украинската армија.

Македонија е за денацификација на Украина и на целиот свет, кој треба што поскоро да се ослободи од ова зло, порачаа присутните. Видео од настанот ќе објавиме во текот на вечерва.

 

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!