Ударна Вест

Во Собранието усвоени заклучоците за францускиот предлог, со 68 гласови ЗА

Од присутните 68 пратеници во собраниската сала, во моментот кога информацијата за францускиот предлог беше ставена на гласање, а откако се исцрпи листата на дискутанти, гласаа сите 68 пратеници. Претходно, салата ја напуштија пратениците од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ како и пратениците од Левица.

Исходот од гласањето беше проследен со аплауз од пратениците од СДСМ и од партиите на Албанците.

Со тоа, Собранието на Македонија ги прифати предлог-заклучоците поднесени од пратениците Јован Митрески од СДСМ и Арбер Адеми од ДУИ.

Претседателот на Собранието Џафери потоа рече дека за во 14 часот го закажува продолжението на седницата за ребалансот на буџетот.

Related posts

Leave a Comment