Свет

Вредноста на Fox News падна за 500 милиони долари по отпуштањето на Такер Карлсон

Отказот на еден од најпопуларните американски водители, Такер Карлсон, од Фокс њуз ја намали негови вредноста на компанијата за 500 милиони долари. За тоа сведочат податоците за вредноста на акциите на каналот.

Акциите од класа А на Fox Corp. паднаа за 5,4 отсто во понеделникот веднаш откако компанијата објави дека го отпушта Карлсон. И ова е само неколку дена откако FOX се согласи да плати 787 милиони долари во тужба за клевета поднесена од Dominion Voting Systems.

Рејтингот на Такер Карлсон на моменти надминуваше 3,7 милиони гледачи во ударниот термин и беше на второ место по спортските преноси по популарност.

Да потсетиме дека Такер Карлсон стекна голема популарност поради критиките на актуелниот американски претседател Џо Бајден. Така, ТВ-новинарот ги разоткри лагите на шефот на американската држава за саботажата на Северен поток и го обвини дека ги крши законите поради Украина.

Последното негово шоу беше објавено во петокот, 21 април. Ништо не се знае за идните планови на Карлсон. Тој ќе биде заменет со привремен водител додека не се најде постојан.

Related posts

Leave a Comment