Регион

ВУЧИЌ : По 100 евра за секој граѓанин на Србија

Александар Вучиќ

Претседателот на Србија рече дека државата размислува да му даде на секој граѓанин 100 евра.

– Станува збор за еднократна поомош. Пет милиони граѓани во Србија, секој со мотивација од 100 евра, односно 500 или повеќе милиони евра од државата. Ние сакаме да ги зајакнеме економијата и психологијата, вербата во државата, вербата во економскиот раст. Да видат луѓето дека ќе се кренеме. Дека дел од потрошувачката  влијае на мало намалување на БДП-то. То ест, фрлање во бунарот, но ќе се види за сите наши трговци и производители, особено за сиромашните. Помислете на оние кои се на социјална помош.

– Србите не можат да веруваат дека Србија е успешна. Сè уште сме сиромашни, без сомнение, но ќе имаме помалку проблеми од другите. Ние ќе ги надминеме проблемите полесно од многу други. Дали гледате како го одржуваме курсот на динарот? Нема да се променува како ни досега. Имаме доволно девизни резерви. Ми се смееја кога реков дека купуваме злато. Е сега имаме 30 тони … Секогаш Србија има повеќе, затоа што чувам резерва за тешки денови.

Related posts

Leave a Comment