Свет

Германската полиција не ја исклучува можноста за убиство на двете исчезнати руски жени во Минхен

 

 

БЕРЛИН, 19 јули . Германската полиција не исклучува дека двете руски жени кои исчезнале во Минхен можеби биле убиени, објави Билд во петокот, наведувајќи ги сомнежите на истражните органи.

“Сите околности укажуваат на можност за кривично дело насилство”, за весникот цитира портпаролот на полицијата кој изјави дека случајот е предмет на истрага од страна на специјален тим на полицијата во Минхен. “Истрагата е во тек по сомнение за насилен криминал”, изјави портпаролот, додавајќи дека ништо не е познато во моментот.

Руската амбасада во Германија објави за инцидентот во четвртокот. “Две руски државјанки, Марија и Татјана Г., исчезнаа во Минхен на 13 јули. Полицијата покрена кривична истрага”, објави амбасадата.

Според полицијата во Минхен, една 41-годишна жена и нејзината 16-годишна ќерка го напуштиле својот стан на Оттобрунер Штрасе околу 2 часот по локално време и се упатиле кон трговски центар во округот Неуперлах. Оттогаш тие се сметаат за исчезнати. Полицијата тврдеше дека ги цитираат нивните роднини дека таквото однесување е “крајно нетипично” за нив, па нивните имиња биле ставени на листата со исчезнати лица. Нивните фотографии се објавени на веб страната на полицијата.

Според Билд, пасошите на жените биле пронајдени во нивниот стан, што ја исклучува можноста за нивно напуштање на Европската унија.

Related posts

Leave a Comment