Колумни

Глобалистичкиот План во Осум Точки за Уништување на Државите и Нациите – Мишкo Ливрински

 

 

Како што многу пати до сега сме кажале дека сето ова што денес се случува  како во светот така и кај нас е планирано многу одамна  и не е така случајно како што некој сака да прикаже. Ние Македонците не си имаме работа само со Грчката глупава страна и европската солидарност, туку напротив ние си имаме работа со црната аристократија билдерберг чија крајна цел е уништување на нациите и државите онака како што досега беа поимувани од страна на човештвото и на нивно место да се создадат нови држави кои ќе бидат без функции и ингеренции како што државите до сега ги има. Да се создадат национални држави без национални идентитети со свои автентични атрибути, туку место нив да се креират луѓе бројлери, послушни идиоти, држави со сатрапи, односно луѓе кои нивниот живот  и нивното функционирање ќе биде ставено во полза на банкарско- корпоративниот систем.

Планот во осум точки ни го открива поранешниот гувернер од американската демократска партија Ричард Лем од Колорадо.Токму неговото проговорување во врска со овој план пред малите екрани ни кажува дека демократската партија токму стои зад него! Имено таа партија е дел од групата билдерберг. Демократската партија ја држи фондацијата глобал кое е второто име за групата билдерберг. Во делот на билдерберг е демократскиот институт чиј преседател е Медлин Олбрајт. За потсетување сите знаеме дека притисокот врз Македонија  нагло да го смени своето име  доаѓа од времето кога во Америка на власт во 1992 година доаѓат демократите Клинтон, Олбрајт, Ричард Холбург, Кристофер Хил, потоа Обама и др.  Сега знаеме зошто, бидејќи Македонија им бил избран експремент за да преку неа го вежбат уништувањето на државите, нациите и воспоставениот светски поредок.
Планот за уништување на една држава содржи осум точки. Според исказите на гувернерот Ричард Лем, планот ги содржи следниве точки:
1. Воведување на двојазична и двокултурна држава;
2. Измислување и воведување на мултикултуризам. Точката се дели на два дела: прво се поаѓа од идеја дека сите култури се еднакви и дека меѓу нив нема разлика и второто е продолжување на својот културен идентитет;
3. Заедницата со најголем наталитет во државата треба да биде најмалку образована, тука се додава тие треба силно да бидат неедуцирани, строго антагонистички настроени, неинтергрирани од кои 50% не би завршиле училиште;
4. Формирање на големи фондации од големи бизниси кои ќе финансират многу пари во уништување на етничките идентитети;
5.  Со помош на Виктимологијата ќе бидат натерани да мислат дека за нивниот неуспех единствен виновник е мнозинството со што би се отворила цела индустрија на обвинувања;
6. Воведување на двојно државјанство со кое би се означила поделената лојалност;
7. Воведување на закон со кои би се забранило донесување на закон за забрана за движење на мигрантитет;
8. Цензура.

Во однос на Македонија и Македонците можеме да приметиме дека речиси сите точки во целост се исполнети. Првата точка од планот кај нас е спроведена е токму преку рамковниот договор и сведување на Македонската држава од еднонационална држава во повеќенационална држава, тоа започна од рамковниот договор, продолжи со територијалната поделба и продолжува со воведување на законот за двојазичност.
Во однос на третата точка можеме да кажаеме, дека кај нас таа е во потполност спроведена. Народот се држи во незнаење, до него слабо доаѓат информаците и сознанијата за тоа што навистина се случува во светот, па така наместо образовна елита со вистински знаења која ќе биде способна  да изнаоѓа практични и долгорочни решенија за сите проблеми ние добивме елита која учи туѓи искуства, чита туѓи мисли и знаења. Елита која има знаење само на парче хартија (Диплома) и ништо повеќе.
Во четвртата точка можеме да ја препознаеме фондацијата на Сорос, УСАИД, Конрад Аденауер, најразлични невладини организации (најмногу од доменот на политиката и демократијата) чија основна цел им е токму успешно спроведување на овој план во осум точки.
Во однос на петата точка, тука можеме да го препознаеме Хелсиншкиот комитет за човекови права кои на нашиов комитет за се што се случува во државава се криви Македонците, никој друг нема друга етничка заедница која е крива само Македонците. Го пратам хелсиншкиот комитет на просторите на бивша Југославија и можам да забележам дека сите се исти како една мајка да ги родила. За хелсиншкиот комитет во Македонија Македонците за све се криви,  Во Србија Србите се за се криви,  Во Босна во бошњачкиот дел Бошњаците се за све криви, Во српскиот дел Србите се за све криви, во Хрватска Хрватите се за све криви. Одлично си ја исполнуват својата задача онака како што предвидела точката под број пет од планот на Глобалистиве.
И кај нас како и во многу држави е воведено двојното државјанство. Секој државјанин на Македонија може да си земе државјанство и од друга држава и секој странец може да земе државјанство  и од нашата држава. Не постои кај нас стандард како и во Германија. Во Германија за да земеш германско државјанство мора да се откажеш од претходното државјанство. Кај нас кои како стигне може да си земе државјанство. Сега знаеме која е целта  да се смени етничкиот состав на државата што е предвидено во точката број шест.
Седмата точка од планот ни кажува зошто и со која цел се случува миграцијата и зошто не се дозволува нејзино забранување, не сме да се воведе закон со кои ќе се забранат миграционите движења. Целта е преку ова фингирана миграција да се предизвика нова преселба на народите од исток спрема Европа, така што на тој начин ќе се помешат старите европски народи и новите дојденци од исток, на тој начин господарите ќе можат да завладеат со Европа и Европските народи, тие ќе им бидат џелатот на моќниците преку кои европјаните ќе бидат докурусени и уценувани. Не е за џабе тоа што Брисел толку многу си ги сака мигрантите, како што не е за џабе што европските народи се креват против миграцијата од исток, тие одамна ја видоа ова опасност.
Кога сме кај осмата точка на сите ние јасно што ни се случува во последно време. Македонија е потполно во цензура, преку медиуми, на оделни новинари не им се дозволува да пишуват, на јутјуб почнуваат да цензурират со тргање на видеа и филмови, на Фејсбук исто така започна со цензура со тоа што не дозволуват слободно да се пишува и објавува слободната човекова мисла, сигурно дека ќе почнат и книги да палат. А наскоро по се изгледа дека ќе  мораме да шепотиме како во втора светска војна. За слободата ќе можеме само да сонуваме.
Сега е јасно дека не се работи за чиста случајност или игра на судбината, туку се работи за експериментален план, план кој треба да им помогне на глобалистите за утре да го воспостават нивниот светски поредок. Новиот светски поредок требало да започне токму од балканот како граница помеѓу истокот и западот.
Среќа е наша што веќе тој нови светски поредок почнува да се руши. Токму будењето на европските народи е удар врз него. Исто како што и антифашистичкото движење и партизаните беа удар врз фашистите во втората светска војна, истото ќе се случи и денес.

Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија

Related posts

Leave a Comment