Економија

ГОЛЕМА ДЕПРЕСИЈА ВО САД ?! Повеќе од 3 милиони луѓе без работа поради вирусот Корона

Повеќе од три милиони луѓе во Америка се пријавиле за помош поради невработеност минатата недела, според податоците на Одделот за евиденција на труд.

Оваа бројка го собори рекордот поставен во 1982 година, кога бројот на невработени достигна 695.000.

Низ целата земја, вработените во ресторани, барови, кина, хотели и спортски сали ги загубија своите работни места, додека автомобилските компании го прекинаа производството, а заработката на авиокомпаниите е на минимум.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!