ФБ Статуси

ГОРДАНА ГОЏО : ДАЛ ДА ПЛАЧАМ ИЛ СЕ СМЕАМ? СЗО ГИ ПОДДРЖУВА ,,ПРОТЕСТИТЕ ПРОТИВ РАСИЗМОТ”!

Дал‘ да плачам ил‘ се смеам?

ПОГЛЕДНЕТЕ ВЕ МОЛАМ

СЗО, онаа истата контраверзната на обвинителна клупа, на која неколку држави ѝ го укинаа финансирањето поради несовесното работење, онаа која ја следиме како слепи во мерките за носење маски и во броење на жртвите ОД или СО т.н. КОВИД, ГИ ПОДДРЖУВА ПРОТЕСТИТЕ ПРОТИВ РАСИЗМОТ!

А бе кој расизам, ало? Со протестите на фашистичката АНТИФА, Трамп само доби повеќе гласачи кај афроамериканското население, кажува некој за тоа?

А во Лондон за што влегуваат во автобуси и тепаат население? Во Брисел за што лутаат по улици и кршат излози? Во Париз?

Фотографија на Gordana Godjo.

Се прашувам дали е даден налог од центарот, па секаде треба да се прават нереди? А? Заев? Спасовски? Наќе? Треба да го очекуваме истото и кај нас или ќе знаете да кажете „ДОСТА Е“?

Еве и линк до видео каде ќе видите, помеѓу другото, и дел од финансиерите на т.н. „протести против расизмот“, а во исто време и вакцините. Фондации, банки.

Ах, народе мој заспан, има ли оправање за нас?

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!