МакедонијаПолитика

Дали Левица ја призна „Северна“?

Апасиев: По сила на Устав сум ДОЛЖЕН да не ги примам попишувачите дома

Пратениците на Левица: Апасиев и Крмов, денес се потпишаа на предлог законот за измена на Изборниот законик, каде што нашата држава се нарекува „Северна Македонија“.

Овој предлог закон е потпишан од малите партии, а својот потпис го ставија и пратениците на Левица. На целиот текст на предлог законот, на кој се потпишани Апасиев и Крмов, нашата држава е напишана како Северна Македонија.

Се поставува прашањето дали со тој чин Левица Де Факто ја призна „Северна“?

 

Related posts

Leave a Comment