Став

ДАРДАН ВЕНЕТСКИ: ,, Г-ѓо” УРСУЛА ВОН ДЕР ЛАЈНА, СРАМ СТЕ ВИЕ И ЕУ, КОЈА СЕ ПОВЕЌЕ СЕ ПРОМОВИРА ВО ДУВЛО НА ПСИХОПАТИ СО ЗАБЕГАН УМ, А НЕ УНГАРИЈА!!!

Ја слушам ,, госпоѓава” , преседателката на ЕК и не ми се верува. Вели ,, Унгарскиот анти ЛГБТ закон бил срам за ЕУ”. Зошто? Затоа што со него се забранува прикажување ЛГБТ содржини за малолетници и во училиштата.

За оваа ,, госпоѓа” тоа било прекршување на основните човекови права и вредностите на ЕУ, што е срам,па размислува за правни мерки против Унгарија. Вистина срамно, но не за Унгарија која сака да си ја заштити малолетната популација, туку за оваа,, госпоѓа” и ЕУ која очигледно се промовира во дувло на насилници психопати со изопачен ум, во дувло на луге со геноцидни и фашизоидни пориви.

За Урсула не е срам што Бугарија во 21 век не го почитува основното човеково прави на Македонците за само идентификација и која не почитува и не спроведува 14 правосилни пресуди на судот за човекови права од Стразбур. Урсула воопшто не размислува за правни мерки против Бугарија. Напротив таа ги подржува геноцидните и фашизоидни барања на Бугарите за само бришење на македонскиот идентитет и јазик. Тоа се двојните стандарди на ЕУ.

Очигледно Македонците биле во право Кога пред повеќе од 100 год го исоеале рефренот ЕВРОПО БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА. Но на насилниците и психопатите од Брисел не им се лутам. Таквите гижалем, ним им треба лечење.

Гневен сум на нашиве политички слепци, измеќари во служба на туѓи интереси, кои по секоја цена сакаат да не втурнат во друштвото на психопати со помрачен ум од Брисел. Јавно ги повикувам политичкиве слепци да ги отворат очите и да ни понудат алтернативни решенија. Не знам за Вас пријатели мои, но за мене вава ЕУ е срам.

ЗАТОА ВЕДНАШ, БЕЗ ОДЛАГАЊЕ ПРЕКИН НА ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ.

Дардан Венетски-Македонски Манифест

Related posts

Leave a Comment