Колумни

Дардан Венетски: ПОЛИТИЧКИ СЛЕПЦИ, НЕУКИ, А НЕ ПРАШУВААТ!!!

Се здружиле Зекир, Сале, Демир, Брле, па и Мрчајич и хорски му објаснуваат на македонскиот народ- ,, ПОРТУГАЛСКИОТ ПРЕДЛОГ БИЛ ДОБРА ОСНОВА ЗА ДОГОВОР СО БУГАРИЈА.. ЌЕ СЕ ПОМОЧААТ ОД СРЕЌА, ЌЕ ПУШУВАЛО ЗА ЕВРОПА КРИСТАЛО ЈАСНО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК”.

Абре слепци, читате ли што пишува во португалскиот предлог или потпишувате на слепо се што ќе ви сервираат? Зарем не читате кој јазик го признаваат Бугарија и блудницата и кој јазик ќе биде запишан во ЕУ?

Според тој португалски предлог Бугарија со унилатерална изјава треба да изјави дека пред 1944 год не постоел македонски јазик, а прв пат е тогаш воведен како измислица од Тито и КОМИНТЕРНА, а Македонија тоа треба да го потврди со своја изјава дека македонскиот јазик прв пат е кодифициран во 1945 год.

Слепци едни, зарем не сваќате што ова значи? Ако не ви работи пиперницата прашајте ги учените. Слушате ли што велат експертите?

Според нив, со прифачање на ваков предлог Македонскиот народ и јазик ќе бидат погребани!!!

Затоа пред да преземете било што, СИТЕ ОД РЕД НА ПСИХИЈАТРИСКО НАБЉУДУВАЊЕ ЗА ДА ВИ СЕ УТВРДИ МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ И ДЕЛОВНА СПОСОБНОСТ. АКО ПО НЕКОЕ ЧУДО ИСПАДНЕТЕ ЗДРАВИ, ТОГАШ ПО ДОПРЕН ГЛАС ДА НАСТАПИ ЈАВНИОТ ОБВИНИТЕЛ СО ОБВИНЕНИЕ ЗА ЗЛОСТОРНИЧКО ЗДРУЖУВАЊЕ.. ОВА ШТО ГО ЧИНИТЕ СПРЕМА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е ЗЛОСТОР ОД НЕВИДЕНО РАЗМЕРИ.

Дардан Венетски

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!