Регион

Два брода со 67 мигранти пристигнаа на Лезбос

 

ЛЕЗБОС – Два брода со 67 мигрантии впловија синоќа во пристаништето на островот Лезбос, јави грчката агенција АНА.Со првиот брод пристигнаа повеќе од 50 мигранти од Африка и Авганистан, а со вториот 16 мигрантии од Сирија и Авганистан.

 

Сите што пристигнале на Лезбос, ќе поминат лекарски преглед согласно националниот протокол за спречување на ширењето на коронавирусот, а после тоа ќе бидат сместени во 14-дневен карантин.

Од почетокот на мај, вкупно 173 мигранти пристигнале во Лезбос со пет бродови, додека ниту еден мигрант не пристигнал на другите грчки острови уште од средината на март.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!