Свет

Две експлозии го погодија главниот град на Тунис

Нападот го изврши една жена, која се разнесе на околу 100 метри од француската амбасада

 

 

 

Девет лица, меѓу кои и тројца цивили, беа повредени денес во главниот град на Тунис во две експлозии извршени од бомбаши-самоубијци, објави телевизијата Ал Арабија, цитирајќи го Министерството за внатрешни работи.

Според прелиминарните податоци, терористичкиот напад го извршила жена, која се разнела на околу 100 метри од француската амбасада во централниот дел на Тунис. Нападот беше насочен кон таргетирање полициско возило.

Втората експлозија се случи пред паркингот на националната агенција за борба против тероризмот. Очевидци рекоа дека пукањето било слушнато по првата експлозија.

Местот на нападите е затворено од персоналот за спроведување на антитерористички мерки, и го блокираше сообраќајот на улицата во близина на претседателската палата. Според Министерството за внатрешни работи, никој не е убиен во експлозиите.

Related posts

Leave a Comment