КолумниМакедонија

Дедо имаше право, Европа е Путана а и целата западна цивилизација, ако може да се нарече цивилизација после толкуте геноциди. – Зоран Славјански

 

Секогаш се прашував зошто дедо ми Алексо неможеше да го посети Крушоради, Егејска Македонија и во времиња кога Грција беше дел од ЕУ, а јас во школо учев за европските вредности, за Грција лулка на европската култура и цивилизација, за авангардата.
Дете ко дете, наивно, чита и верува.

Дедо зошто не го посетиш својот дом?
Му велам, Грција е лулка на европската цивилизација, таму е Европа, демократија, слободи, права.
Се насмеа, каква Европа, Европа путана (на грчки ороспија подоцна бев разбрал).
Не можеше да го посети својот дом, во Грција, лулката на ЕУ, затоа што во пасошот му пишуваше место на раѓање, Крушоради.
Не сакаше да го промени.

Не ми се совпаѓаше дедо ми и Европа.
Дедо ми кажуваше како го тепале, како под прозор му клечеле за да видат дали збори на македонски.
Еднаш ме слушнаа, ме пријавија, плачеше кога ми го кажуваше, толку ме тепаа што неможев да одам и платив и глоба, само затоа што дома прозборев на македонски.

Годината кога почина 1988, почнав да ја проучувам историјата, да го најдам изворот на злото кое направи многу зло врз нашиот но и врз другите наРОДи.
Подоцна бев согледал дека истите тие отпаднати елити исто се однесуваат кон сите други наРОДи.

За не така долг период, дојдов до изворот.
Паднатото племе, кое му опонира на Бога, кое сака да биде Бог, но за да биде Бог мора наРОдите кои веруваат во Бог и нивната верба да ги уништи, за да владее со нив.

Креираат империи, системи на залажување, погрешна историја, филозофија, наука – квази наука, медицина – квази медицина, вредности – анти вредности, креираа МАЈА, обмана за да владеат со народите, ХолиВуд – ТемнаШума.

Ги креираа САД, ЕУ, Британскиот комонвлет, ООН, Светсска Здравствена Организација, лажен хуманизам, лажна демократија, позади која се сокриени најголемите отпаднати човечки битија.

Нивна е и Октомвриската и Француската и Инквизицијата и Фашизмот и Колонијализмот и Фалсификатот и Златното Теле.

Нивна е и 2 светска војна.

ЕУ и НАТО се нивната креација.
А јас ве презирам сите вас на кои западот ви е авангарда.

Мене авангарда ми е вистинскиот хуманизам, вистинското почитување помеѓу наРОДите со нивните уникатни културни, вистинскиот мултикултуризам изграден приРОДно низ милениумите, вистинското почитување на жената како МАјка, Жена, Семејството, праВЕДниот поредок каде најдобрите служат на својот наРОД и човечкиот РОД.

Иако и едната и другата страна и нивните системи беа креирани од исти умоболни елити, луѓето кои го положија животот во 2 светкса војна тоа го направија служејќи му на човештвото, своите наРОДи, на праВЕДноста.

Дедо имаше право, Европа е Путана а и целата западна цивилизација, ако може да се нарече цивилизација после толкуте геноциди.

Зоран Славјански

Related posts

Leave a Comment