Култура

Денес во Скопје, по повод Денот на космонаутиката – 61-годишнината од првиот лет на човекот во вселената – се одржа церемонијата на положување венци кон споменикот на Јуриј Гагарин.

Денес во Скопје, по повод Денот на космонаутиката – 61-годишнината од првиот лет на човекот во вселената – се одржа церемонијата на положување венци кон споменикот на Јуриј Гагарин.

Амбасадата на Русија ја претставуваше делегацијата предводена од Амбасадорот Сергеј Баздникин. На настанот присуствуваа Амбасадорот на Кина Џанг Зуо, Амбасадорот на Босна и Херцеговина Драган Јаќимовиќ, претставник на Амбасадата на Србија, Почесните конзули на Русија во Битола и Охрид Сергеј Самсоненко и Велимир Стојковски, лидерот на Демократската партија на Србите во Македонија Иван Стоилковиќ, претседателот на Македонско-руската стопанска комора Дејан Бешлиев, вработени во компанијата „Лукоил“, делегација од општина Карпош, претставници на Рускиот центар при УКиМ, сонародници.

Related posts

Leave a Comment