Македонија

Денес се навршуваат 117 години од загинувањето на македонскиот великан Гоце делчев

 

Денес се навршуваат 117 години од загинувањето на македонскиот великан Гоце делчев кој беше убиен во заседа во селото Баница-серско утрото на 4 Мај 1903 година.Македонците не го забораваат својот апостол и покрај обидите на одродените политички елити кои откако се откажаа од нашето име и идентитет, сега сакаат и да ни го оттуѓат и Гоце.Во продолжение неколку фб статуси од Македонци кои покажуваат какво е местото на Делчев во македонската колективна свест.

Related posts

Leave a Comment