Мистерии

Дејвид Ајк: Тие прават сè за да го сокријат ова од вас, живееме во универзум на виртуелна реалност (ВИДЕО)

 

Coronavirus: David Icke's channel deleted by YouTube - BBC News

Дејвид Ајке опфаќа мноштво теми во ова инспиративно видео, вклучувајќи кои сте вие, како работи реалноста и целта на заговорот.

Едно од најголемите достигнувања кога ќе се разбудите е сознанието дека светот е луд, а не вие. Тоа е чекор напред. Ако ве сметаат за разумен и нормален во светот кој е луд, тогаш имате проблем. Па, добредојдовте кај лудите.

Како што велеше Кришнамурти: „Не е мерка на здравје да бидеш добро прилагоден во длабоко болно општество“.

И како што кажуваше, Фредерик Даглас, голем поборник против ропството: „Претпочитам да бидам верен на самиот себеси дури и по цена да предизвикам исмевање, отколку да бидам лажен и самиот на себе да си бидам одвратен“.

Кога е непријатно, кога е непопуларно, дури и кога е опасно да се зборува вистината токму тогаш е време кога треба да се изговори вистината. Токму ова е точното време.

Џон Ленон: „Кога имав 5 години, мајка ми секогаш ми велеше дека среќата е клучот за животот. Кога одев на училиште. Ме прашаа што сакам да бидам кога ќе пораснам, запишав „среќен“. Ми рекоа, не ја разбирам задачата. Јас им реков дека не го разбираат животот “.

И слушам што велат некои луѓе, вид на луѓе од новиот век, за луѓе како мене. Велат, тој е негативен замолчете го, тој е негативен.

Јас ги прашувам, дали е вистината негативна или незнаењето е негативно? Па, вистината е позитивна. Значи, ако јас говорам факти, тоа не може да биде негативно.

Работите што се случуваат, треба да знаеме дека се случуваат, не се негативни колку и да се непријатни, незнаењето за нив е негативно, затоа што така се најдовме во оваа позиција. Но, работите се менуваат; работите се менуваат; работите се менуваат. Луѓето почнуваат да се будат и да го гледаат светот во  размер како никогаш порано. И, ако откриеме колку длабоко оди таа зајачка дупка и од каде доаѓа, од таму можеме да ја смениме, ние не поставуваме големи прашања.

Големи прашања: Кои сме ние? Кои сме ние? Што е човек или до човекот? Каде сме ние? Која е оваа реалност? Зошто е светот таков каков што е? Зошто светот е управуван од манијаци заради манијакални причини?

Ова се големите прашања и вие почнувате да добивате големи одговори. И кога ќе го отворите умот и ќе го отворите срцето и одите каде што тоа ве носи, сфаќате дека овој физички свет е илузија.

Како што голем американски комичар, Бил Хикс рече: „Сета материја е само енергија кондензирана на бавна вибрација. Сите ние сме една свест која субјективно се доживува. Нема такво нешто како смрт. Животот е само сон и ние сме фантазија на самите себеси “.

И, ако би можел да го ставам заговорот во една реченица, ќе беше: манипулација со имагинацијата на самите себе, што е тоа? Тоа е манипулација со нашата перцепција. И кога ќе ја сфатите илузорната природа на светот, исто така сфаќате колку е лесно да се манипулира со луѓето.

Ајнштајн велеше, реалноста е илузија, многу упорна. Јас велам, таа илузија е постојана затоа што живееме во универзум на виртуелна реалност.

И откако го зборував ова со години и години и години и години открив дека овие физичари велат дека можеби имаат докази дека универзумот е компјутерска симулација.

Алелуја. Продолжете да одите момци затоа што е крваво добро. И, објаснува толку многу за светот што го доживуваме.

Телото е она што јас го нарекувам биолошки компјутер. И сетилата ги собираат вибрационите информации. Тие ги претвораат во електрични информации, напоени со мозокот. А мозокот потоа ја конструира реалноста врз основа на тие информации. И сето она што го прават игрите со виртуелна реалност е хакирање во него и внесување на различни информации за мозокот да се декодира во искуствена реалност.

Причината што можат да го поврзат мозокот со компјутерите и да имаат интеракции е затоа што поврзуваат два компјутери – едниот е фантастично пософистициран од другиот. Но, принципот е ист. Петте сетила се само систем за декодирање. Земајќи како што велам вибрациона информација, се разбира, увото е класичен пример, но сите се вакви. Потребни се вибрациони информации, ги пренесува како електрични информации до мозокот, а тој потоа го декодира звукот.

Додека зборувам сега, тоа што минува помеѓу мене и сите други не се зборови. Тоа е вибрациско информативно поле што доаѓа од гласните жици. Увото го крева, го декодира во електрични сигнали до мозокот. Мозокот тогаш слуша што зборувате и затоа можете да слушнете некого и да слушнете сосема различни зборови и значења и изрази на даденото, бидејќи вашиот систем за декодирање интервенирал во тој процес – можеби затоа што не ја сакате личноста или што и да е.

Значи, во сцената од „Матрикс“, кога Нео рече дека ова не е реално, А Морфеус рече, што е реално? Како ја дефинираш реалната? Ако зборувате за тоа што можете да го почувствувате, што можете да почувствувате мирис и да го видите, тогаш реални се едноставно електричните сигнали толкувани од вашиот мозок. Точно!

И што ако имаше луѓе што го разбираа тоа и разбраа како да манипулираат со начинот на кој мозокот на луѓето ги толкува тие информации? Каква моќ би имале тие?

Тоа е она што се случува. Имате луѓе. Јас ги имам видено. Знаете, шетате низ оган и некој повикува амбулантно возило,

Но, минувате низ оган во друга состојба на свест, што правите? Ја декодирате реалноста на поинаков начин заради различните состојби на свест и можете да одите низ оган и да не се изгорите.

Значи, телото е само возило кое работи во фреквентниот опсег на оваа реалност. И така, му овозможува на вистинското јас да го насочи вниманието преку возилото во оваа реалност и да го доживее она што оваа реалност го нуди. Не е тоа што сме. Тоа е големата грешка.

Телото е како леќа. Тоа е како телескоп, кој му овозможува на вистинското јас, бесконечната свесност да ја доживее оваа реалност. Сите сме моќни. Ние сме свест. Ние сме свесност. Ние сме точка на внимание во рамките на големото бесконечно засекогаш. Ова е само возило на искуство.

Како што брилијантно рече еден шаман од Централна Америка: Ние сме перцептори. Ние сме свесност. Ние не сме предмети. Немаме цврстина. Ние сме безгранични. Го заборавивме ова и на тој начин се заробиваме во целост себеси во еден маѓепсан круг од кој ретко излегуваме во текот на животот.

Целта на заговорот е да не спречи да излеземе од него.

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!