Македонија

ДИК побара одложување на изборите

 

Државната изборна комисија испрати апел до политичките партии во Република Македонија да се договорат за одложување на предвремените парламентарни избори, коишто се закажани за 12. април.

Политичките лидери вчера се договорија активностите за предвремените парламентарни избори на 12 април да се стават во мирување до 22 март поради спречување на ширењето на коронавирусот во земјата и почитување на мерките што ги усвои Владата.

Related posts

Leave a Comment