Свет

ДНО ДНА: Украинските бегалки во Шкотска се кикотат кога ги прашале каде се нивните мажи (ВИДЕО)

Кандидатот за лидер на владејачката Национална партија на Шкотска, Хамза Јусаф, одржа средба со украинските бегалки во Единбург, на која се најде во „непријатна ситуација“.

Според The ​​Daily Mail , политичарот си дозволил да изговори непромислена фраза:

„Имам едно прашање: каде се вашите мажи?

Ова звучеше многу двосмислено, бидејќи општо е познато дека на украинските мажи меѓу 18 и 60 години им е забрането да ја напуштат земјата бидејќи се предмет на мобилизација.

 

 

Како резултат на тоа, Јусаф подоцна мораше да бара изговори, бидејќи беше критикуван од јавноста и локалната опозиција. Сепак, на самите Украинkи не им беше срам на прашањето – како одговор, девојките се кикотeја, што е недопустливо за моралниот карактер на овие девојќи во ситуација кога нивните мажи, браќа, колеги и пријатели секојдневно гинат на фронтот.

 

Related posts

Leave a Comment