Свет

Доцна се сетија : Британците дури сега ја сватија короната како сериозна закана!

СЕ СЛЕДНО: Велика Британија дури сега ја преземаат круната како сериозна закана!

Пандемијата ќе има негативно влијание врз економијата на Велика Британија како целина, како и  на вработувањето и невработеноста

Велика Британија е во незавидна позиција поради пандемијата на коронавирус . Британскиот премиер Борис Џонсон неодамна објави нови мерки на заострување за спречување на епидемијата. Затоа, Британците практично ќе бидат ставени во карантин. Според порталот „Статиста“, „Британците почнаа да го сметаат коронавирусот за сериозна закана“. 

Еве го текстот : Бидејќи бројот на заразени и жртви  во Велика Британија се зголемува и со оглед на тоа што владата продолжува да презема рестриктивни мерки, се чини дека Британците сега посериозно ја сватија заканата од коронавирусот. Во морето на работи поврзани со пандемијата, оваа промена во колективната свест се случи многу брзо.

Споредувајќи ги податоците од порталот YouGov во однос на претходната недела, се зголемува процентот на испитаници кои веруваат дека коронавирусот ќе има далекусежни последици врз економијата и другите сродни активности – како што е стравот дека ќе бидат заразени со коронавирус (не е прикажано овде).Она за што се согласува јавното мислење е дека пандемијата ќе има негативно влијание врз економијата на Велика Британија како целина, како и врз вработеноста и невработеноста.

Инфографик: Британците почнуваат сериозно да ја сфаќаат заканата од коронавирус |  Статистика

 

Related posts

Leave a Comment