Колумни

Драган Стоиловски: Најголем дел од кандидатите на локалните избори се пулени на Неолибералните Атлантисти

Со каква леснотија се заборава ср’жта на корените на македонската криза.

Проблеми: Преспа, Бугарскиот, Тиранската…
Нарачател : Брисел , Вашингтон преку Калето
Цел: одземање контрола на територијата за нивни Нато потреби.
Извршители : Сдса и сите други про ЕУ -Нато партии.
Форми на извршување: Семинари, конференции за обучување и послушност на нивните ментори од стилот на Конрад, Усаид, НДИ, Сорос, Амбасадите….
Гласање и избори: контрола на целиот процес и избор само на нивни послушни кадри во склопот на нивната долготрајна стратегија за Мк и регионот .
Актуелна ситуација на теренот за изборите и погледите на ставовите на учесниците:
За најголемите места за избор на градоначалници, главните партиски големо буџетски кандидати се во најголема мера дел и производ на погоре споменатите надворешно одлучувачки фактори.
Колкумина од кандидатите се со јасно дефиниран став за поништување на Преспа и северна?
Колкумина од нив се борци во првите редови кога се менуваше уставот?
Колкумина од нив се за прагматично македонско дејствување ослободено од канџите на Неолибералните Атлантисти ?
Колкумина од нив се за непризнавање на нелегитимниот Попис , Законот за државјанство , лични карти….
Колкумина ид нив иницираа протести против МОН на Царовска и нејзиниот гебелски чин на уништување на македонски книги?
Дали темите поврзани со зеленилото и водоводот, ќе ги заборават сите погоре наброени суштествени прашања и ќе не одведат по текот на веќе пресушенето Преспанско езеро?

Драган Стоиловски Координативно тело на македонците во Европа

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!