Македонија

Драган Угриновски и уште две лица уапсени во Крушево

 

Драган Угриновски и уште две други лица се уапсени утрово пишува на својот фб профил Ицо Најдовски Перин.

Сега зборував со Драган Угриновски. Се наоѓа во полициска кола и фашистите го носат во прилепската полиција.
Има уште двајца, Зоран и Рубин, нив ги носат во полиција во Македонски Брод.
Илинден 1936, Крушево!

Подоцна тој даде потврда за овој немил настан

Македонци, да го крениме гласот!
Притворен е Драган Угриновски и уште двајца други активисти, Зоран и Рубин, од Хунтата на Заев!
Бараме ослободување под итно!

 

Related posts

Leave a Comment