Колумни

Дури сега почнува финалето – Љупчо Палевски

 

 

Зајцев уште им треба.
Дури сега почнува финалето, а тоа е следно. Од Тиранската платформа, остана имплементриање на Албанскиот јазик на лице место, меѓу нас, речиси во секој двор, федерализација, па химни, закључоци од истории бугарски, топоними сменети по Грчки ќеф… има уште многу за разградување од АСНОМСКОТОнаследство. Но за сето тоа се задолжени комшиите и нивниот интерес.
Она што НАТО сака, а Зајеб испорачува со приде, е следното:
1. Македонија мора да биде во коалиција со ЦрнаГора, Албанија, Косово, Бугарија во АнтиСРПСКИОТ обрач, за притисок врз СРБИЈА да го смени курсот и да прифати НАТО интеграции. СРБИЈА има декларација изгласано во парламентот дека нема да се зачленува во НАТО и дека е ВоеноНЕУТРАЛНА држава. Тоа може да се смени, само со силен притисок врз неа, од сите страни, и роварење од внатре на Џилас и компанија раководени од ДипШит и локалниот менаџер СОРОС.
2. Евентуалното решение и криза во најава околу односите на Србија и Приштина, сите прозвани во АнтиСРБИЈА сојузот под покровителство на НАТО, се согласни, дека може да се реши и доколку Македонија отстапи територија на Косово, во мера колку што Косово загубило од СРБИЈА. Ова е резервна варијанта (црно сценарио) добро разработена во НАТО, јас ја нарекувам ЕтноБАЛАНС.
Пре сериозен е проектов, за да можат детишта да го пореметат, бара многу политика и знаење, а тоа го нема во ДПСМНЕ и нивниве забавни портали, од мене наречени Малсинкарите на Грујо.
Закључок: Проблемов и враќањето на АСНОМ е КАУЗА за која е потребно многу повеќе за да се успее, од моменталниве ЦИРКУЗАНТИ што глумат опозиција.

Related posts

Leave a Comment