Свет

Еве ја наводната причина за терористичкиот напад во Виена

ОБЈАВЕНИ JИХАДИСТИ: Еве ја наводната причина за терористичкиот напад во Виена

По терористичкиот напад во центарот на Виена, на американската страница специјализиранa за следење на исламистички страници „СИТЕ“ , се појави пост на џихадист , во кој се тврди дека нападите биле извршени поради учество на Австрија во коалицијата предводена од САД.

Покрај тоа соопштение, беше поставена и слика од центарот на Виена.

Патем, САД, формираа меѓународна коалиција против Исламската држава, а нејзина членка е и Австрија, која, сепак, не дава воен придонес.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!