Колумни

ЕВРОВИЗИЈА ! – Гротескна Парада на Кич, Неморал и Дегенерирани Мивки, Наменета за Затупување на Масите – Ливрински Блог!

 

 

Мивките парадираат на сцена

Не знам драги мои колку забележавте, но кога гласаше жири комисијата  на евровизија имаше едно (наместено) гласање, а сосема друго кога гласаше народот, публиката.  Зошто е ова важно? Бидејќи истава работа ќе ја гледаме на престојните европски избори. Среќа што овој пат ќе гласат дирекно европските народи, па знаеме однапред дека ќе изберат некои како Матео Салвини, Мари Ла Пен, Виктор Орбан и слични на нив со визија за Европа како земја на слободни, суверени и нации на Европа, а не како лордите, руслана и слични како нив. Интересно ќе биде! Могерини и Хан ќе си пишат пропало на кариерата.

Деновиве случајно телевизорот ми се вклучи на оние реални шоу кои во прајм-тајм времиња се емитуват на нашите канали како што се пинк ѕвезди и ѕвездите на гранд. Си ги гледам јас на Алфа пинк ѕвездите, кога ја слушам Гоца Тржан како и вели на една од учесниците демек нејзините песни не можел никој да ги пее, односно дека никој не можел да пее како неа и поради тоа не требало никој од учесниците во шоуто да ги пее. За да некој да искаже  ваква реченица, значи дека за себе си ставил мислење дека си нешто над останатите, односно дека патиш од комплекс на Бог. Гоца за себе си си мисли дека е над останатите, себе си се смета за нешто посебно неспоредливо со нас останатите мртовци.  Да не ја спомнувам Марија Шерифовиќ, а што да се рече за људачата Јелена Карлеуша, да отидеш во шоу за да ти раскажува или да те советува дамава Карлеуша како да се облекуват човециве и сето тоа вкусено по пат со некоја невкусна навреда. Би требало навистина да бидеме луди за да се пријавиме во некое вакво шоу, а на крај кога ќе ги видам учесниицте како плачат затоа што добиле негативна оценка си викам што не е во ред? Со мене или со нив е проблемот?

Овие наброениве и ваквите како нив патат од комплексот на огледалото на кралицата од приказната за Снежана и седумте џуџиња. Тие кога ќе се погледнат во огледало сметат дека тие се Богови помеѓу нас! Не знам зошто луѓево наши се замарат со нив. Кој се тие? Која е Гоца? Некој си пејачка за која знат само од Нови Сад до Ниш, од Триглав па до Вардар. Сте чуле ли вие некогаш некој наш пејач, мислам од сите југословенски простори да добие ем-ти-ви награда или Бритиш аворд награда, некој спот од некој наш да пуштат да се врти на ем-ти-ви, па некој наш пејач да пушти корења и во западната музичка индустрија. Јас колку што знам нема. Сте чуле или видел некој наш режисер  да добие оскар, бафта, златна палма за најдобра странски филм. Јас колку што знам нема таков. Па пуштете ги нашите така наречени самобендисани и самонаречени ѕвезди со светските ѕвезди има да се скријат како мивки во некое ќоше. Оти тие си знат дека не се никој и ништо во споредба со големите ѕвезди.

Второво од кај да го почнам од последнава евровизија или да направам ретроспектива. Очигледно е дека визијата за расипана европа денеска постои само на евровизија.  Имено, со години сме сведоци дека на ова ток шоу парадира само ѓубрето. Како Лордите од Шведска, како Руслана од Украина, Сестри од Словенија, ова година Швеѓаните чудесно од бели поцрнеа на овогодишната евровизија.

Евровизија токму ја потврдува тезата за Европа како „ Вавилонска Курва“. Европа не ја нарекуват Вавилон поради тоа што во Европа се зборува многу јазиции, туку поради гнасотијата, гнасотијата е симболот на библискиот Вавилон во стариот завет. Токму парадирањето на Гнасотијата на Евровизија ја потврдува тезата за Европа како Вавилон.

Трето да и се свртам на Тамара Тодевска. Во потполно се согласуваме со констатацијата на пеачката Тања Царевска Кого Тамара преставува на Евровизија? Државата и народот кои ги изгуви своите права да биде народ како и останатите европски народи. Годинава, покрај горе наведениве имавме и преставник на држава која се самоизбришала нешто што претходно не е познато во историјата на човештвото.

Не знам драги мои, колку забележавте  кога гласаше жири комисијата  на евровизија имаше едно (наместено) гласање, а сосема друго кога гласаше народот, публиката. Зошто е ова важно? Бидејќи истава работа ќе ја гледаме на престојните европски избори. Среќа што овој пат ќе гласат дирекно европските народи, па знаеме однапред дека ќе изберат некои како Матео Салвини, Мари Ла Пен, Виктор Орбан и слични на нив со визија за Европа како земја на слободни, суверени и национални народи на Европа,  а не како лордите, руслана и слични како нив. Интересно ќе биде! Могерини и Хан ќе си пишат пропало на кариерата.

Сакам да кажам дека тоа што денес мивките парадират на сцена, не е случајно ако се знае дека тоа е предвидено со доктрината на ЦИА од 1954 година каде стои запишано дека ќе ги изведат на сцена најнеморалните, најнедостојните и тоа преку најразлични телевизиски шоу  како што се шоуто на Џери Спрингер, Големиот и малиот брат, најразлични фарми, задруги и сл. Гледајќи ги тие шоуа човекот станува егзибиционист, односно сеирџија кој го гледа човечкото ѓубре и неморалот кое парадира на сцена, гледајќи го него го издига на вредност. Целта е добро позната производство на вештачки ново компонирани идентитети, бидејќи стариве не им одговараат па така моќниците се решија на вештачки да си создадат луѓе според нивниот лик. Па така денес се произведуват луѓе кои од до пладне се осеќат како мажи, после пладне како жени, а навечер како некое животно. Ни риба ни девојка.

Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија.

 

Превземено од Коложег.Инфо

 

Related posts

Leave a Comment