Свет

Европска Парламентарка со жесток говор: „Кога тоа НАТО некаде донело мир?“(ВИДЕО)

 

Клер Дејли, членка на Европскиот парламент од Ирска, во тоа тело изјави дека историјата не научи дека санкциите не ставаат крај на воените конфликти.

„Тие прават луѓето да страдаат, а не олигарсите, луѓето. Народот на Русија, народот на Европа“, рече таа, критикувајќи го вооружувањето на Украина, обраќајќи му се на колегата од Бугарија, Андреј Џамбазки со зборовите: вашата лажна емпатија кон Украина е шуплива приказна, „Ми се гади од тоа, да ви кажам искрено“, рече Дејли.

 

Таа праша и кога НАТО имал продуктивна улога и кога некаде донел мир.

 

Related posts

Leave a Comment