Свет

Еден тинејџер е уапсен под сомнение за обид за убиство, откако наводно фрлил шестгодишник од платформата за гледање на 10-ти кат во светски познатата галерија „Тејт модерн“ во Лондон.

 

Еден тинејџер е уапсен под сомнение за обид за убиство, откако наводно фрлил шестгодишник од платформата за гледање на 10-ти кат во светски познатата галерија „Тејт модерн“ во Лондон.

Младото момче слета на покривот од петтиот кат и беше однесено во болница со амбулантно возило околу 14:45 часот.  – еден сведок опиша како слушнале „гласен тресок“, пред една жена да почне да вика „каде е мојот син?“. За него се вели дека сега е во стабилна, но критична состојба.

Портпаролот на полицијата рече дека нема „што да сугерира“ осомничениот е познат на жртвата – галеријата беше веднаш заклучена по инцидентот за да се спречат доаѓање и одење на посетителите, додека тинејџерот беше задржан од еден посетител. Кога пристигнаа полицајци ,  обвинетиот изгледаше „доста смирено“.

 

Related posts

Leave a Comment