Свет

Единаесетта американска држава забрани воведување на Ковид пасоши

COVID-19 travel advisory: Indian passport holders from EU, Turkey and UK  now restricted from entering India till March end - Business - Hotelier  India

Вајоминг им се придружи на другите држави, вклучувајќи ги Алабама, Минесота, Јужна Каролина, Арканзас, Аризона, Флорида, Ајдахо, Монтана, Тексас и Јужна Дакота, кои или донесоа закони или издадоа наредби за да спречат воведување на јавни пасоши

Гувернерот на Вајоминг, Марк Гордон, ги забрани ковид пасошите со издавање на директива според која на никој не смее да му се забранува пристап до места или услуги врз основа на статусот на вакцинација.

Во директивата на републиканецот Марк Гордон се истакнува дека „програмите за ковид пасоши можат потенцијално да ја политизираат одлуката која не смее да се политизира“.

„Би ги поделиле нашите граѓани во време кога е потребно единство во борбата против вирусот и би им наштетиле на оние кои медицински не се во можност да примат вакцина“, забележа Гордон.

Гордон рече дека вакцината е „личен избор заснован на лични околности“.

Гордон беше ран поборник за укинување на задолжителното носење маски уште во март и овозможување претпријатијата повторно да се отворат.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!