Наука

Елон Маск зборува за вонземјаните и вели дека има нешто подобро од областа 51(ВИДЕО)

 

Елон Муск, основач и директор на Tesla и SpaceX, го отфрли старото верување дека владата на САД одржува контакт со вонземјаните, истовремено осигурувајќи дека SpaceX има посебна база „подобра“ од легендарната област 51 .

Елон Муск

Сценскиот милијардер Елон Маск, исто така, ја истакна важноста на идните истражувачки мисии на Марс, тврдејќи дека постои „одредена веројатност“ дека „може да и се случи нешто на Земјата“ и на човечкиот род.

„Има луѓе  кои мислат дека пронајдовме вонземјани. Верувајте ми, ќе знаев: не сме го сториле тоа “, истакна Маск во рамките на Светската конференција за вештачка интелигенција, што се одржа минатата недела во Шангај (Кина).

„Луѓето ме прашуваат дали сум бил во областа 51. Ок, ве молам. SpaceX всушност има Област 59 и е осум поени подобра од областа 51 “, додаде технолошкиот магнат, без да понуди повеќе детали.

„Веројатност дека нешто може да се случи со Земјата“

За време на настанот, Елон Муск ја истакна и важноста на идните истражувачки мисии на Марс, тврдејќи дека постои „одредена неотповиклива веројатност дека може да се случи нешто на Земјата“.

„И покрај нашите најдобри намери и сè што ќе се обидеме да направиме, постои веројатност дека надворешните сили или некоја неприсилена внатрешна грешка ќе предизвикаат да се уништи цивилизацијата или да претрпи доволно штета, така што веќе нема да може да се евакуира на друга планета“, предупреди тој.

Во оваа смисла, милијардерот го повика човештвото да работи на изградба на технологија што ни овозможува да колонизираме други планети.

„Ова е прв пат во историјата на 4,5 милијарди години од историјата на Земјата, можност да се продолжи животот“ надвор од нашата планета “, рече тој, нагласувајќи дека би било„ претпазливо “да се претпостави дека„  овој прозорец ќе се отвори“ за краток временски период.

Related posts

Leave a Comment