Свет

ЖИРИНОВСКИ: Судбината на светот е во рацете на еден човек

ЗИРИНОВСКИ: Судбината на светот е во рацете на еден човек

Лидерот на Либерално-демократската партија на Русија, Владимир Жириновски, во интервју за новинарите, зборуваше за политичарите, од чии одлуки, според него, зависи судбината на целиот свет.
– Само две лица ќе одлучат за судбината на Европа и светот, дури само едно: само лидерот на Русија (Владимир Путин) одлучува што ќе се случи со светот во следните десет до петнаесет години. Бајден не одлучува ништо – цитира ТВ-канал 360.

Жриновски беше револтиран од видео-пораката на украинскиот претседател Владимир Зеленски, во која тој предложи „да се сретне со Путин каде било во украинскиот регион Донбас каде има војна“.

Според лидерот на ЛДПР, само руската страна може да одлучи за местото на одржување на ваквите состаноци.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!