Свет

ЗАВРШЕНА ВТОРАТА РУНДА ПРЕГОВОРИ МЕЃУ РУСИЈА И УКРАИНА: ТРЕТАТА ЗАКАЖАНА

ЗАВРШЕНИ ВТОРОТ РУН ПРЕГОВОРИ МЕЃУ РУСИЈА И УКРАИНА: ТРЕТА

Властите на Русија и Украина се договорија да организираат специјални канали за комуникација за време на евакуацијата на цивилите
Киев и Москва ја завршија втората рунда преговори и договорија продолжување на преговорите, а третата рунда се планира да се одржи што е можно поскоро.Украина и Русија се договорија да обезбедат хуманитарни коридори за евакуација на граѓаните, испорака на храна и лекови, изјави советникот на шефот на кабинетот на Зеленски, Михаил Подољак.

Тој рече и дека Киев не постигнал резултати во текот на преговорите на кои сметала украинската страна. Тој додаде дека Украина и Русија разговарале за прекин на огнот за време на евакуацијата на граѓаните во оние области каде што ќе се изврши евакуацијата.

Властите на Русија и Украина се договорија да организираат специјални канали за комуникација за време на евакуацијата на цивилите.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!