Македонија

Законот за јавно обвинителство пред пратениците на 27-ми август,после колективниот одмор

 

 

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја закажа седницата за предложениот Закон за Јавно обвинителство на 27-ми август. Предлог-законот, за кој е потребно двотретинско мнозинство, е со европско знаменце и ќе се носи по скратена постапка. На истата седница ќе се расправа и за предложените измени на Законот за Советот на јавните обвинители на Република Македонија, по скратена постапка.

Related posts

Leave a Comment