Македонија

Замислете СДСовците да ги напаѓаа тие што ја уништуваат Македонија како што не напаѓаат нас, кои ја браниме. – Бил Николов

 

 

Претседателот на македонското меѓународно движење за човекови права од Канада Бил Николов, испровоциран од провладините ботови кои на социјалните мрежи се исмеваат со неговото име Бил, кое за нив не е автентично македонско и му забележуваат дека токму поради тоа тој нема право да се противи на новото име ,,Северна Македонија,, ,им одговори преку социјалната мрежа твитер :

Замислете СДСовците да ги напаѓаа тие што ја уништуваат како што не напаѓаат нас, кои ја браниме. Забавно е кога луѓе со имиња како “Мартин” и “Роберт” коментираат за моето име, но не им пречи што им ја преименуваа татковината во “Северна Македонија”.

 

 

Related posts

Leave a Comment