Свет

Заробениот британски платеник рече дека не се согласува со политиката на Украина за рускиот јазик(ВИДЕО)

Заробениот британски платеник Шон Пинер му изјави на дописникот на РТ Роман Косарев дека не се согласува со политиката на Украина во однос на рускиот јазик.

„Не одобрувам сè. На пример, не се согласувам со политиката на Украина во однос на рускиот јазик и други работи “, рече тој .

Пинер додаде дека се оженил со украинска државјанка и дека му требало работа додека нејзиниот син не заврши училиште.

„Азов“ е доста познат во градот: тој е многу добро опремен – можеби дури и подобар од мојата единица“, нагласи воениот заробеник.

Претходно, украинските воени заробеници ги кажаа деталите за воените дејствија во регионот Керсон.

 

 

Related posts

Leave a Comment