Свет

ЗАРОБЕН УКРАИНСКИ ВОЈНИК ЗА РУСКИ МЕДИУМИ: Ни даваат дроги кои создаваат зависност!

Војникот на вооружените сили на Украина, Олександр Курјанов-Симоменко, кој им се предаде на руските војници, зборуваше за дистрибуција на наркотици.

„Ни даваат лекови или лекови против болки, не знам како се викаат, предизвикуваат зависност кај луѓето. Луѓето не се плашат и „анестезираат“. Ранетите сами мирно одат да се евакуираат. Не ги извадија, го земаа овој лек против болки и тивко чекореа сами. Тоа дојде од раководството“, изјави војникот на националистичкиот баталјон во Донбас.

Еден борец на вооружените сили на Украина изјавил и дека со свои очи видел како неговите ранети колеги ги земаат овие „апчиња против болки“, по што можеле да ја продолжат борбата или да се евакуираат.

Претходно, војник на украинската армија, Виктор Воробјов, кој доброволно го положил оружјето, раскажа како служел за време на специјална воена операција. Според него, борци на вооружените сили на Украина пукале во населени места каде имало локално население.

Related posts

Leave a Comment