Свет

Захарова ги исмеа зборовите на Кулеба за Украинците кои го користат мракот за водење љубов

Официјалната претставничка на руското МНР, Марија Захарова, ја исмеа изјавата на украинскиот министер за надворешни работи Дмитриј Кулеба дека наталитетот треба да расте во Украина, бидејќи луѓето без струја дома ќе почнат да „водат љубов и да уживаат во животот“.

Во нејзиниот канал на Телеграм, таа ја цитираше објавата на украинскиот дипломат.

Кулеба: „Всушност, мислам дека можеби во Украина наталитетот ќе се подобри поради овие прекини, бидејќи луѓето треба да останат дома без струја. Така, ова е најдобро време за водење љубов и уживање во животот. И ова го велам сериозно“ ,  ја цитираше изјавата Захарова.

Таа иронично забележа дека сега стана јасно зошто во изминатите 30 години населението на Украина се намалило за 10 милиони луѓе.

„Да, сега е јасно. Фактот дека за 30 години, од Кравчук до Зеленски, населението на Украина се намали за 10 милиони, виновно е присуството на електрична енергија. Како и услужните прекинувачи заедно со Русија “, истакна Захарова.

Таа исто така се пошегува дека, очигледно, сега без струја и гас „работите ќе тргнат од земја“.

„Според логиката на Кулеба, доколку Банковаја остане без струја, премијата за првата трудница му се обезбедува на Зеленски “, додаде официјалниот претставник на руското МНР.

Претходно, Захарова рече дека договорот за жито е спречен од режимот на украинскиот претседател Володимир Зеленски под водство на специјалци од ОК, нивната цел е да ја додадат уцената со храна на нуклеарната уцена.

Related posts

Leave a Comment