Свет

ЗАХАРОВА ДО ОЛИГАРСИТЕ : Русија не ви чинеше!Сега останете во државата која е ,,Столб на Цивилизацијата”

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека „многу богати луѓе“ се јавиле во МНР и понудиле да испратат приватен авион во Лондон за своето дете.Тие луѓе тврдат дека во Британија се случува вистински хаос.

– Каква цивилизација! Во Англија го поништуваат здравственото осигурување! Немаат никакви обврски. Тестот чини 450 фунти. Сакаме во Русија, само во Русија “, Захарова на Фејсбук цитираше еден богат Русин кој се обидува да се врати дома.

Таа им предложила тие и понатаму да останат во земјата која е „столбот на цивилизацијата“ и додаде дека многу години ги правеле будали за нивни пари,

Според нејзиното, русите кои си заминуваа ,,со злато ја платиле својата пропаст, илузија”, наместо да ја поддржат сопствената земја.

– Значи, во многу земји каде што донесовте пари, купувавте недвижнини и градевте бизнис, вам ви ја покажаа вратата – напиша Захарова, додавајќи дека има редови од руски граѓани на аеродромите кои сакаат да се вратат дома.

– Тогаш, ве молам, започнете од основната работа – почитувајте ја вашата земја и нејзините луѓе, – заклучи портпаролката на МНР.

Голем број руски олигарси во последните децении ги изнесуваа своите пари од Русија и инвестираа во бизниси во Велика Британија.

Related posts

Leave a Comment