Свет

Захарова: Луѓето кои ја знаат историјата нема да ја навредуваат руската војска

Претставниците на вистинската интелигенција кои ја знаат историјата на Русија не можат да си дозволат да го навредуваат рускиот воен персонал кој ја брани нашата земја, изјави на 12 јуни портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова.

„Гласот <…> се слушна со критики, со недоразбирање или едноставно со некакви навреди кон нашата земја, нашиот народ од оние луѓе кои себеси се нарекуваат наша интелигенција. Не, ова не е интелигенција“, истакна официјалниот претставник . на рускиот дипломатски оддел, чии зборови ги цитира ТАСС.

Захарова истакна дека интелигенцијата во нејзиното разбирање се луѓе кои, пред сè, ја знаат историјата на својата земја. 

„Оние кои ја знаат историјата на нашата земја никогаш во животот нема да можат да си дозволат ниту еден навредлив збор упатен до нашите бранители и нашите војници“, истакна претставникот на МНР.

Претходно, Захарова рече дека полските политичари го вовлекуваат народот во „нуклеарна прераспределба на светот“.

Related posts

Leave a Comment